Borat



Yapım :2006, ABD
Tür :Komedi
Yönetmen :Larry Charles
Senaryo :Sacha Baron Cohen, Anthony Hines
Oyuncular :Sacha Baron Cohen, Ken Davitian, Pamela Anderson
Görüntü Yönetmeni :Luke Geissbuhler, Anthony Hardwick
Müzik :Erran Baron Cohen
Dağıtım :Özen Film
Süre :1 saat, 24 dk.

Jagshemash! Sacha Baron Cohen, HBO’da yayınlanan “Da Ali G Show” un yaratıcısı bu kez Kazak bir gazeteciyi canlandıran Borat Sagdiyev ile karşımızda …Borat ana yurdu Kazakistan’ı bırakıp Amerika’da Amerikan halkının yaşamına dair bir belgesel çekmek amacıyla yola çıkar. Uluslar arası çizdiği zikzaklar ve çılgın Amerikan kültürünün garip krizleri arasında Borat gerçek insanlarla karşılaşır. Bu gerçek insanlardan aldığı tepkiler oldukça güçlüdür. Ropörtaj yaptığı kişiler bazı durumlarda onun ırklar ve insanlar hakkındaki garip düşünceleri Batı’lı insanın düşüncelerinden ayrılmaktadır… Wa-wa-wee-wa! Muhteşem. Ağzınızı açık bırakacak. Alevlendirici. Tehlikeli. Yıkıcı.
Borat, Sacha Baron Kohen tarafından icat edilen bir Kazak gazetecinin hicivli anlatımı ile karışımızda. Borat İngiltere’de “Da Ali G Show,” adlı programla bir fenomen olmanın yanı sıra Cohen’in keskin zekası, sivri üslubu ve gerçeğe bakan gözleriyle tüm dünyaya açılıyor.
Baron Cohen’in bu ilginç icadı kendisine “Da Ali G Show” ile iki kez BAFTA Ödülü kazandırırken dünya çapında da tanınmaya başladı. Baron Cohen Avrupa MTV Ödüllerine iki kez davet edilen tek sanatçı olma özelliğini de bu ilginç ve benzersiz karakter sayesinde sağladı. Bunun yanında Baron Cohen “Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby” deki rolü ile eleştirmenlerden çok olumlu tepkiler almıştır.
Vizyonundan önce bile eleştirmenler BORAT: CULTURAL LEARNINGS OF AMERICA FOR MAKE BENEFIT GLORIOUS NATION OF KAZAKHSTAN’ı gelmiş geçmiş en komik filmlerden biri olarak seçmiş ve imdb internet sitesinde en yüksek ratingli komedi filmi olmuştur. Filmin sahip olduğu komedi unsurları ve rol alan oyuncularının da bunda etkisi ve katkısı oldukça büyüktür. Seinfeld dizisinden tanınan oyuncu Larry Charles ve Austin Powers’ın yönetmeni Jay Roach ekibin ağır toplarındandır. BORAT’ın bir karakter çalışması üzerine gerçekleştirilmiştir. Baron Cohen, doğrudan çekim dönemi öncesi ve sonrasında tamamen canlandırdığı karaktere bürünmüş ve tanıtımlarında birebir rol almıştır.

1. Kısım izlemek için tıklayın


2. Kısım izlemek için tıklayın


3. Kısım izlemek için tıklayın


4. Kısım izlemek için tıklayın

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazmak icin adi/url bölümünü seçip isminizi yazin url bölümünü bos birakabilirsiniz. Yorumlariniz Size Film Olarak Dönecektir. Bµ HerqeLe

 
©2009 SinemaLem | Film izle, Full online film izle, Indirmeden film izle, Bedava film izle, Film seyret | by TNB